Rosnes Hundeartikler

Rosnes Hundeartikler

onsdag 9. november 2011

Free Motion sele fra Non-Stop Dog Wear

Trekkselen Free Motion er en sele for arbeidende hunder i trekk.
Nyhet: Finnes nå i seks forskjellige størrelser. Str: 4 Kr 649,-, 5 Kr 649,- 6 Kr649,- 7 649,- 8 Kr 649,- og 9 Kr 699,-. 
For at hunden skal få maksimalt ut at trekksituasjonen er det viktig med en sele som gir hunden optimal bevegelsesfrihet og kraft utnyttelse. En utfordring er at mange hunder sliter med å få nok lufttilførsel under belastning, og det viser seg også at med galt trekkpunkt kan det oppstå belastningsskader og dårlig utnyttelse av kraft. Det finnes i dag ulike trekkseler på markedet, men vår erfaring har imidlertid vist seg at disse ikke fungerte optimalt på våre hunder.
Samtlige i Non-stop dogwear konkurrerer på høyt internasjonalt nivå i hundekjøring, så selen er derfor utviklet etter de krav og utfordringer vi møter. I dag bruker flere andre av verdens beste hundekjørere denne selen. For eksempel kan regjerende europamester Andreas Fossnes med blant annet fem individuelle NM-gull og 5 VM-gull nevnes.
Regjerende Europamester Andreas Fossnes
Regjerende Europamester Andreas Fossnes
Vår hovedmålsetning var derfor å utvikle en sele som var laget slik at hunden skal få frie luftveier under trekk, og at den har et trekkpunkt som ikke hindrer hundens bevegelser og kraft som man jo er ute etter å utnytte. Denne selen er ideell for de som ønsker å bruke hunden sin i trekk, uavhengig om det er for å gå tur, trekke på ski, i hundespann, trekke på sykkelen, gå på jakt, gå spor med hunden også videre. Ved belastning vil denne selen utnytte hundens yteevne i henhold til dens anatomi. Med å utnytte hundens yteevne mener vi at den får frie luftveier under belastning, og at trekkpunktet ikke hindrer hundens bevegelser.
Trekkpunktet hindrer ikke hundens bevegelser
Trekkpunktet hindrer ikke hundens bevegelser
Vi har hele tiden vært opptatt av å utnytte erfaringer fra eldre hundekjørere med erfaring fra hunder i trekk. Vi takker spesielt Vigdis og Per Nymark og veterinærprofessor Hans Søyland Larsen for råd og veiledning underveis. Vi har vært i kontakt med patentkontoret som var positive til vår oppfinnelse, og har nå patent på oppfinnelsen.


Vi har hele tiden vært opptatt av å utnytte erfaringer fra eldre hundekjørere med erfaring fra hunder i trekk
Vi har hele tiden vært opptatt av å utnytte erfaringer fra eldre hundekjørere med erfaring fra hunder i trekk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar